Att inte retuschera bilder

För ett par veckor sedan fick jag i uppdrag av Studio Bon att gå igenom bilder för House of Dagmar AW17. House of Dagmar retuscherar inte sina bilder längre men det jag gjorde var att beskära bilderna, lägga lite kontrast och färg och städa bakgrundsfonden från damm.

House of Dagmar House of Dagmar

Jag älskar de här två bilderna här ovan! Så fin känsla.

House of Dagmar House of Dagmar

Tiden per bild är inte mycket men när man ska gå igenom över 300 bilder så tar det ändå sin tid.

House of Dagmar House of Dagmar

Fler bilder kan ni se i min portfolio.

Sol över Stockholm

Äntligen lite sol, värme och nästan sådana där sensommarkänslor som jag inte trodde skulle komma i år.

_MG_3065

Det bara strålar in genom balkongdörren här hemma.

_MG_3062

Blommorna jag fick i helgen stortrivs med allt ljus.

_MG_3069

Och löven utanför fönstret börjar skifta i färg. Nu är september här på riktigt!

Kreativ lördag

Äntligen helg. Igen. Tiden går så snabbt, nästan snabbare än vanligt. Idag har vi inte gått utanför dörren utan istället har vi pysslat med våra respektive hemsidor. Anders har gjort några små designförändringar på min och jag har skissat på hans nya design.

_MG_2533

Vi testade även att ta lite bilder till hans nya hemsida. Mysig egenföretagarlördag helt enkelt.

_MG_2546

Här är förresten min favoritväxt just nu!

Fler bilder från Köpenhamn

Brunch på Granola Brunch på Granola

Vi åt mycket god mat i Köpenhamn och eftersom brunch är favoritmålet på dagen så researchade vi det lite extra. En dag åt vi t.ex. på Granola som är en 30-talspub med klassiska rätter som amerikanska pannkakor, bönor och stekt ägg.

Christianshavn Christianshavn

Vi promenerade också väldigt mycket – ungefär 17 000 steg per dag. Det är det vi gör när vi reser, går omkring och äter.

Yoko Ono utställning Yoko Ono utställning

Vårt mål med dagen var Copenhagen Street Food och utanför hängde Yoko Ono’s utställning kvar sedan åren innan. Hittade min favorit också, mycket passande eftersom jag i detta nu håller på och lyssnar igenom Harry Potter-böckerna igen.

Copenhagen Street FoodCopenhagen Street Food

Vi passade också på att dela på en falafeltallrik. Mums! Vi var inte ens hungriga efter brunchen men man måste ju äta någonting när vi väl var där och falafel går alltid ner.

Nyhavn Nyhavn

Och så avslutade vi dagen med att snabbt gå förbi Nyhavn på väg hem till Köttbyn. För tre år sedan bodde vi i Nyhavn över en weekend men nu kan jag inte riktigt se charmen mer än att husen är väldigt gulliga. Blir idag lite för stressad av alla människor.

Snart är semestern över

Snart är semestern över, det börjar redan bli riktigt kallt och mörkt om dagarna och vi lämnar Öland och återvänder till Stockholm imorgon. Vi har inte varit i Stockholm mer än ett par dagar den senaste månaden så det ska bli ganska skönt att äntligen komma hem igen.

Tacos i Köpenhamn Tacos i Köpenhamn

I måndags tog vi tåget från Kalmar till Köpenhamn! En snabbweekend mitt i veckan där vi gjorde alla favoritgrejer, vi åt bland annat tacos på Hija de Sanchez. Starka, fina och så goda.

Hay House Hay House

Sedan tog vi en vända runt Hay House för drömmiga bilder och inspiration. Älskar Hay House! Finaste lokalen med högt i tak, fina golv och grejer man vill ha överallt. Jag köpte en sax för 39 DKK, ungefär så mycket jag ville unna mig själv efter den här dyra sommaren.

Kongens Have Kongens Have

Och så vilade vi upp oss i Kongens Have vid Rosenborgs slott. Kollade på blå himmel och strosade runt i blomstrande trädgårdar.

Ett dygn i Milano

Vi avslutade vår Italienresa förra veckan i Milano med lite drygt ett dygn och för att ha så kort tid på oss hann vi med överraskande mycket. Vi drack bl.a. paraplydrinkar på cocktailbaren Rita i Navigli, tog bilder bland tusen människor utanför Duomo och köpte pasta i matbutiken Eataly.

Navigli

Här bodde vi! Navigli beskrevs lite som Milanos Södermalm och det tycker jag stämde in ganska bra. Mycket folk på kvällen, gott om bra barer och restauranger och en fin kanal som gick igenom området. Här trivdes vi.

Duomo

Vi kände också att den enda turistattraktionen vi verkligen ville göra var att ta lite foton utanför Duomo. Det gick på en kvart och sen var vi klara, det där med långa köer och entréavgifter är ingenting för oss.

Milano

Istället strosade vi omkring längs med gatorna, kollade på fina innegårdar och gränder.

Milano

Jag kan helt klart tänka mig att bo i Milano. Det kände som en sådan där stad man bor i och som bjuder på en bra vardag.

Mitt i semestern

Hej från semestern! Vi har varit i Italien i tio dagar och just nu har vi det bra på Öland. Än är det ett par veckor kvar innan det ska börja retuscheras igen (den 7 augusti) och jag försöker njuta av varje dag som går fram till dess.

Riomaggiore Riomaggiore

Det här är min favoritby i Cinque Terre. Riomaggiore! Så himla fint, lite färr turister och världens gulligaste små hus.

Cinque Terre Cinque Terre

Allt i Cinque Terre ser dessutom ut exakt såhär. Smala gränder, gröna fönsterluckor och mycket tvätt hängandes genom fönster. Alla hus är i olika färger och utanför finns det gott om fikusar, citronträd och annat fint.

Monterosso Al Mare

En dag promenerade vi från byn vi bodde i, Monterosso Al Mare, till Vernazza. En liten hike som tog oss ungefär 2 timmar genom vinodlingar och berg.

Vernazza

Här kan man skymta byn Vernazza borta bakom det sista berget vi rundade. Där åt vi god glass och badade i hamnen innan vi tog tåget tillbaka till Monterosso.

Bilder från midsommar

Jag håller på och förbereder årets batch med fotografier till mina fotoalbum – jag har bilder från och med 2006 och har planerat att fortsätta så länge jag orkar. Sedan förra sommaren har jag skrapat ihop 125 bilder från allt möjligt roligt men framförallt resor och sånt. Idag har jag hunnit kolla lite på bilder från årets midsommarafton så här kommer ett gäng.

_MG_0947

Vi tog tåget upp på torsdag eftermiddag till Anders kusiners landsställe i Dalarna. Här bodde vi!

_MG_0948 _MG_0950

Och trots regn på kvällarna så var vi ganska glada ändå.

_MG_0951

På fredagen gick vi till byns midsommarstång och jag tror (?) att vädret var bättre än vad det ser ut på bilderna.

_MG_0961

Det var tal och stång och dans. Fast jag deltog inte supermycket men det var ändå så mysigt att vara där.

_MG_0984