Blogg

Bilder från min vardag

2018 började med fullt ös, vilket har varit ganska ovanligt i jämförelse med tidigare år som retuschör. Annars brukar hela branschen ligga i dvala till någon gång i slutet av februari men i år har jag arbetat kväll fler dagar än vad jag har gått hem i tid. Under de här veckorna har jag insett att jag verkligen tycker om mitt jobb, på ett sätt som jag inte visste att jag gjorde. Jag har tydligen inga problem med att sitta kvar sent på kvällen, jag längtar till att gå och arbeta igen dagen efter och får snarare en kick av att arbeta 14 timmar om dygnet.

Men annars då?

_MG_5886

Jag köpte en kaktus i helgen. Tog bilen (Ja! Jag har bil i Stockholm nu!) ut till Farsta och plockade upp den här skönheten på Plantagen.

_MG_5912

Jag har också retuscherat många magasinjobb den senaste tiden. Bland annat det här modejobbet för Damernas Värld, fotograferat av Rami Hanna. Hela serien kan ni se här.

_MG_5916

Igår bakade jag baguetter till frukost. Med hjälp av våg, bakmaskin och dubbeljäsning blev det nog det bästa brödet hittills. Kolla bara på luftigheten?

_MG_5891

Och imorse började jag morgonen med tända ljus och fakturering, det ena lite mysigare än det andra. Nu blir det nog lite lugnare tempo i några veckor framöver.

Burgare och behind the scenes

Idag har jag fotograferat för Mathem igen och så passade jag på att ta två ”behind the scenes”-bilder, sånt tycker jag är kul. Speciellt när det visar sig att miljön runt omkring sällan är så fin som den verkar vara på bild och framförallt inte före retusch.

Mathem_20180105_0028

Mathem_20180105_0024

Och det här är då den slutgiltiga bilden.

Mathem_20180105_0019-2

Nytt år, ny start

Hemma i Stockholm igen. Jag ser att senast jag skrev ett inlägg var när jag kom hem från Berlin i oktober (!!). Under de där två månaderna jobbade jag nästan dygnet runt, eller det kändes åtminstone som dygnet runt. Jag är fortfarande väldigt hård med att jag inte jobbar under helger men det blev många sena kvällar, fler sena än tidiga så det fanns helt enkelt inte så mycket att skriva om. Jag gick mellan kontoret och hemmet och det var ungefär det. Men nu har jag varit på Öland. Så jag lyckades skaka fram ett par bilder så att jag fick en anledning till att skriva det här.

Öland - Djupvik Öland - Djupvik

Som ni ser var det inget vidare väder. Varken hackat eller malet. Ingen snö eller sol. Bara regn och grått.

Öland - Djupvik Öland - Djupvik

Men ändå mysigt att vara hemma. Promenera. Ligga i soffan. Träffa familj. Nu känner jag mig redo för 2018.

Återhämtning i Berlin

Jag var i Berlin över helgen. Större delen av resan gick åt till att äta och kolla på växter, och det var helt perfekt.

Cocolo Ramen - Berlin Cocolo Ramen - Berlin

Vi bodde i Neukölln som ligger lite utanför det allra centralaste Berlin. Eftersom vi har besökt staden tidigare så kände vi att vi ville hitta Berlins ”Södermalm” med bra barer, restauranger och brunchhak. Här ovan är en supergod Ramen från Cocolo Ramen, bara en liten promenad från vår lägenhet!

Berlin

Vi hade riktigt otur med vädret och under helgen så var det till och med storm i Berlin. Det regnade och blåste nästan hela tiden men på måndagen sprack det upp och vi kunde äntligen få lite sol i ansiktet.

Halleches Haus - Berlin Halleches Haus - Berlin

Berlin är verkligen drömstaden för inredning i lite sliten miljö kombinerat med växter. Vi försökte besöka så mycket vi hann med: här ovan är Hallesches Haus vid tunnelbanestationen Hallesches Tor. Jag passade på att köpa två små krukor så nu får jag lov att köpa ännu fler växter.

Urban Industrial Urban Industrial

En annan ”butik” vi besökte var Urban Industrial i Neukölln. Jag skulle kanske säga att det var mer som ett museum med alla lampor, vintagemöbler och den mörka lokalen. Dessutom var det knappt några besökare där till skillnad från i Hallesches Haus. Så häftigt att få gå runt där nästan helt själva.

House of Small Wonder - Berlin

House of Small Wonder - Berlin

Sista dagen bestämde vi oss för att lämna ”vårt” område och bege oss mer mot de centrala delarna. House of Small Wonder låg typ på vägen till Berlin Hauptbahnhof så där lyckades vi klämma in en brunch. Vi fick vänta på ett bord i en halvtimme men eftersom halva nöjet med besöket var att beundra trappan upp till restaurangen hann vi inte bli uttråkade. Efter den här resan älskar jag Berlin och framförallt Neukölln, dit kommer jag åka tillbaka fler gånger.

Fotograferat för MatHem

Nu har jag snart fotograferat för MatHem i ett år så jag har samlat ihop mina favoriter här nedan.

pyttipanna-med-sidfläsk-stekt-agg-och-rodbetor-foto-sofia-tornqvist

Det här fotade jag senast för några veckor sedan. Härligt med lite mörkare, höstiga färger igen.

radiatore-i-tomatsas-med-bondbonsfras-foto-sofia-tornqvist

Det är grymma kocken Mari som lagar all mat, sedan är det jag som väljer porslin och dekoration och sköter själva stylingen.

sommarpasta-med-chorizo-gronsaker-och-fetaost-foto-sofia-tornqvist

Jag fotograferar allt i deras studio på Östermalm och efteråt gör jag ett urval och retuscherar de fem bästa bilderna.

Grillad-sparris-och-halloumipasta-foto-sofia-tornqvist

En magisk söndag bland blommorna

I söndags cyklade vi ut till Rosendals Trädgård. Det var äppelhelg med fika på äpple, utställning av olika slags sorter och live-musik. Dessutom plockade jag en liten bukett som nu står i köksfönstret.

Rosendals Trädgård

Vi gick omkring i växthusen där det fanns tomater, pumpa och lök.

Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Det fanns också en liten butik med massa växter, krukor och annat fint. Hade vi inte cyklat så hade jag säkert inte kunnat låta bli att köpa något litet.

Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Bredvid butiken fanns det en enkel men lite rolig äppelutställning med olika äppelsorter.

Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Och så avslutade vi med självplockning av blommor i solen. Typ det mysigaste jag gjort på länge! Och svårt. Det tog nog en halvtimme innan jag hade fått till något som jag var nöjd med.

Mina favoriter – hummus och halloumi

Igår träffade jag mina Krogklubben-vänner på Beirut Café för en riktigt bra middag! Det är nog mitt favoritkök just nu: hummus, halloumi, mozarella och falafel. Mums.

Beirut Café Beirut Café

Varmt och gott bröd, bara smälter i munnen!

Beirut Café

Från vänster: Halloumi, tahini-sås, falafel, mozarellasticks och knyten på grönsaker och nötfärs

Beirut Café

Tallrikar och linne

Jag kom nyss från en fotografering hos MatHem, senast jag var där var innan semestern så det var roligt att vara tillbaka. Jag hittade två nya favoriter: fina tallrikar och duk i linne.

IMG_3099

Sol över Stockholm

Äntligen lite sol, värme och nästan sådana där sensommarkänslor som jag inte trodde skulle komma i år.

_MG_3065

Det bara strålar in genom balkongdörren här hemma.

_MG_3062

Blommorna jag fick i helgen stortrivs med allt ljus.

_MG_3069

Och löven utanför fönstret börjar skifta i färg. Nu är september här på riktigt!

Kreativ lördag

Äntligen helg. Igen. Tiden går så snabbt, nästan snabbare än vanligt. Idag har vi inte gått utanför dörren utan istället har vi pysslat med våra respektive hemsidor. Anders har gjort några små designförändringar på min och jag har skissat på hans nya design.

_MG_2533

Vi testade även att ta lite bilder till hans nya hemsida. Mysig egenföretagarlördag helt enkelt.

_MG_2546

Här är förresten min favoritväxt just nu!