Mitt i semestern

Hej från semestern! Vi har varit i Italien i tio dagar och just nu har vi det bra på Öland. Än är det ett par veckor kvar innan det ska börja retuscheras igen (den 7 augusti) och jag försöker njuta av varje dag som går fram till dess.

Riomaggiore Riomaggiore

Det här är min favoritby i Cinque Terre. Riomaggiore! Så himla fint, lite färr turister och världens gulligaste små hus.

Cinque Terre Cinque Terre

Allt i Cinque Terre ser dessutom ut exakt såhär. Smala gränder, gröna fönsterluckor och mycket tvätt hängandes genom fönster. Alla hus är i olika färger och utanför finns det gott om fikusar, citronträd och annat fint.

Monterosso Al Mare

En dag promenerade vi från byn vi bodde i, Monterosso Al Mare, till Vernazza. En liten hike som tog oss ungefär 2 timmar genom vinodlingar och berg.

Vernazza

Här kan man skymta byn Vernazza borta bakom det sista berget vi rundade. Där åt vi god glass och badade i hamnen innan vi tog tåget tillbaka till Monterosso.

Bilder från midsommar

Jag håller på och förbereder årets batch med fotografier till mina fotoalbum – jag har bilder från och med 2006 och har planerat att fortsätta så länge jag orkar. Sedan förra sommaren har jag skrapat ihop 125 bilder från allt möjligt roligt men framförallt resor och sånt. Idag har jag hunnit kolla lite på bilder från årets midsommarafton så här kommer ett gäng.

_MG_0947

Vi tog tåget upp på torsdag eftermiddag till Anders kusiners landsställe i Dalarna. Här bodde vi!

_MG_0948 _MG_0950

Och trots regn på kvällarna så var vi ganska glada ändå.

_MG_0951

På fredagen gick vi till byns midsommarstång och jag tror (?) att vädret var bättre än vad det ser ut på bilderna.

_MG_0961

Det var tal och stång och dans. Fast jag deltog inte supermycket men det var ändå så mysigt att vara där.

_MG_0984

Nya bilder till Stylistas

För några veckor sedan hjälpte jag de grymma tjejerna på Stylistas med nya pressbilder. För flera hundra år sedan (känns det som) gick vi på gymnasiet tillsammans. Jag minns att vi läste fotografi A-C och såhär i efterhand var det helt omöjligt att ens föreställa sig att vi skulle hamna här idag. Jag identifierar mig fortfarande inte med yrket fotograf eftersom jag i mitt huvud är retuschör men det är häftigt att jag faktiskt arbetar med bild på professionell nivå idag.

StylistasStylistas

Alexandra Bring för Glossybox

Wow. Long time no see. Jag har haft fullt upp den senaste månaden och kommer fortsätta i ungefär samma tempo fram till semestern. Detta betyder att jag har mycket material som bara ligger och väntar för att hamna på hemsidan men mindre tid för att faktiskt lägga upp någonting. Det här är iallafall ett jobb som jag fotograferade för Glossybox magasin tillsammans med träningsprofilen Alexandra Bring ute i Hammarby Sjöstad.

Alexandra Bring Alexandra Bring

Live från Aquaria

Just nu sitter jag ute på Aquaria, vi kör plåtning för Glossybox igen och den här gången är det beauty/djungeltema. Jag har tagit lite backstagebilder på Judith från Nouveau Models som blir sminkad av grymma Tove.

_MG_9660 _MG_9666 _MG_9670 _MG_9680_MG_9669

En weekend i Barcelona

I helgen var jag i den helt underbara staden Barcelona! Senast jag var där var sensommaren 2014 och nu var det alltså dags igen. Vi hade världens bästa väder och det var ungefär så varmt så att det inte ens gick att ligga på stranden.

Barcelona

Jag hade hyrt boende till oss via Airbnb och det var min första upplevelse med dem. Det gick över förväntan så jag är mer än positiv till att boka via de i framtiden.

Barcelona

Det här är det fina gänget jag åkte med. Min Englandsfamilj. Jag tycker om de så att det gör ont och önskar typ hela tiden att vi kunde flytta tillbaka till England.

Barcelona

Vi turistade väldigt mycket: åkte turistbuss, hängde på stranden och såg fina gamla hus.

Barcelona

Jag åt orimligt mycket patatas bravas och andra goda tapas. Provade också paella för första gången men insåg nog att det inte var något för mig.

Barcelona

Och en sista bild från Spaniens fina gränder. Bästa strosa-omkring-utan-agenda-staden.

Barcelona

Ur min mobilkamera

Det händer mycket just nu men eftersom kameran väldigt sällan får hänga med på äventyr så blir det en uppdatering från mobilkameran istället. En del även från min Instagram.

IMG_9568

Jag har nu suttit i en månad hos Studio Lundberg på Kvarngatan. Vackra hus och en fin liten innegård som ännu inte har några möbler men som jag planerar att äta mycket lunch i.

IMG_9569

Förra veckan var jag som sagt och höll en workshop i retusch hos Bubbleroom i Borås. Efteråt tog jag bussen till Göteborg för att bo hos min vän Tove. Vi promenerade runt i staden under lördagen och besökte bl.a. Artilleriet. Jag ville i princip köpa allt men eftersom jag skulle ta tåget hem blev det ingenting.

IMG_9573 IMG_9570 IMG_9567

Vi gick även och åt lunch på härliga Kafé Magasinet. Häftigt industrilokal med högt i tak, mycket växter och riktigt god pizza. Min var toppad med prosciutto, rikligt med mozarella, spenat, pesto och parmesan.

IMG_9574

Och nu är jag tillbaka i Stockholm igen som har bjudit på sol hela veckan. Vi har varit ute och sprungit tre av fyra dagar och nu börjar det faktiskt bli kul igen. Första dagen sprang vi längs med Årstaviken, andra runt Långholmen och tredje gången runt stan så det har blivit många fina solnedgångar över vatten.

Kurs i retusch

För två år sedan tog jag examen från bildbehandlarutbildningen på Fotoskolan STHLM. För ett år sedan kom jag i kontakt med Bubbleroom och idag tar jag flyget till Borås för att hålla en kurs i retusch – så spännande. Det ska bli så kul och utmanande och inte likt någonting annat jag har gjort tidigare. Det kanske är början på en ny karriär som lärare?

Bubbleroom

Här är den första bilden jag retuscherade för Bubbleroom, fotograferat av Rami Hanna.